OVER

Huis barla

Toponymie: We hebben het vakantie huis genoemd naar één van de oude naam-versies van Baarle. Baarle wordt in oude bronnen ook ‘Barla’ genoemd. Het laatste deel komt zeker van loo, dit betekent bos op zanderige grond, vlak bij een nederzetting. Het eerste deel komt oftewel van:

  • baar: een kaal, vlak of onontgonnen land
  • barza: Oergermaanswoord voor naaldhout
  • Baro of Bera, een oude persoonsnaam

De achtervoegsels Hertog en Nassau hebben betrekking op de hertog van Brabant, respectievelijk het Huis Nassau, dat de baronie van Breda in bezit had.

Huis Barla werd in 1988 gebouwd door Jos en Nel. Ze werkten verschillende jaren aan het huis en maakte van de tuin hun levenswerk. Er werden zelfs meerdere prijzen mee gewonnen! Jos en Nel verkochten het huis in 2020 aan hun kleinkinderen die het omvormden tot een eigentijds vakantiehuis.

Vandaag is Huis Barla verbouwd tot een verblijf voor 12 personen. Met vijf slaapkamers, een gezellige leefruimte en open keuken, is het een ideale plek om in groep samen te zijn. De tuin stelt nog steeds zijn oude grandeur tentoon met onder andere palmbomen, vijvers en een boomgaard. Daarnaast is er ook plaats gemaakt om gezellige activiteiten te organiseren zoals petanque, een kampvuur en genieten in de Jacuzzi.

Wij, Nick & Griet en Nick & Ann zorgen samen met Jos & Nel voor het gezelligste verblijf ooit! En we zijn er trots op.

F.A.Q.

Opgevoede huisdieren zijn toegelaten. We vragen wel om de dieren enkel op de gelijkvloers te laten en zorgzaam met de tuin om te gaan.

Nee, we vragen jullie dus om extra aandachtig te zijn tijdens het verblijf

Ja, je krijgt het wachtwoord bij aankomst